4-6
6-12
12-15

6 family goals για να περνάμε χρόνο μαζί

Κάθε φορά που ανεβάζω στα κοινωνικά δίκτυα μια οικογενειακή φωτογραφία καταλαβαίνω από τα likes και τα σχόλια πόσο αρεστή είναι η εικόνα μιας χαρούμενης οικογένειας. Είναι όμως εφάμιλλη της πραγματικής μας ζωής;

Περνάμε άραγε όλοι μας τόσο ωραία όσο θέλουμε να δείχνουμε στους followers μας; Είμαστε τόσο δεμένη οικογένεια όσο φαίνεται;

Η αλήθεια είναι ότι οι καθημερινές υποχρεώσεις, οι δουλειές και το άγχος συχνά μας παρασύρουν σε μια δίνη, στερώντας από την οικογένειά μας το πλέον σημαντικό: τον ποιοτικό χρόνο.

Καθώς η πίεση είναι μεγάλη, τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα μέλη, καταλήγουμε στην χαλάρωση της οθόνης. Ο μπαμπάς θα επιλέξει μια ταινία που θα παρακολουθήσει στον υπολογιστή του, η μαμά θα σερφάρει στα social media στο κινητό της και το παιδί θα παίξει τα αγαπημένα του παιχνίδια στο τάμπλετ του.

Όλοι μπροστά σε μια οθόνη, αλλά όχι μαζί.

Για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να συζητηθεί στην οικογένεια και να παρθούν από κοινού σημαντικές αποφάσεις.

Αυτά είναι 6 family goals που θα κάνουν τη διαφορά:

1. Να παίρνουμε ευχαρίστηση και χαρά μέσα από τη φυσική άσκηση και να ασκούμαστε όλοι περισσότερο, με κάθε αφορμή.  

2. Να κάνουμε βόλτες στην πόλη μας περπατώντας, μιλώντας και ανακαλύπτοντας κάθε φορά καινούριες διαδρομές.

3. Να οργανώνουμε πιο συχνά εκδρομές με φίλους για να χαιρόμαστε την ελληνική φύση. Μονοήμερες σε κοντινούς προορισμούς, όταν δεν υπάρχει πολύς χρόνος, και διήμερες ή τριήμερες στις αργίες.

4. Να παίζουμε μαζί περισσότερο. Είτε αυτό είναι λίγο μπάσκετ, βόλεϊ ή ποδόσφαιρο σε μια αλάνα ή ένα γήπεδο κοντά στη γειτονιά μας είτε απλά ελεύθερο παιχνίδι ή παιχνίδια ρόλων και φαντασίας ακόμα και μέσα στο σπίτι.  

5. Να κάνουμε αποτοξίνωση από τα social media. Μπορεί να βγάζουμε φωτογραφίες στις πιο ωραίες μας στιγμές, χωρίς όμως αυτό να γίνεται αυτοσκοπός και τάση προβολής στους διαδικτυακούς μας φίλους.

6. Να αφιερώνουμε ο καθένας λιγότερο χρόνο στην οθόνη του και περισσότερο για να μοιραστούμε τα νέα της ημέρας ή τα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα σχέδια που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ως οικογένεια, όπως η επίσκεψη σε ένα μουσείο ή ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο στόχος της οικογένειας είναι ο ποιοτικός χρόνος, το μαζί όχι απλά ως φυσική παρουσία, αλλά ως χτίσιμο στιγμών που θα ενδυναμώνουν την ουσιαστική επικοινωνία και επαφή μεταξύ γονιών και παιδιών.