6-12
12-15

Ένας γονεϊκός οδηγός για την κινητή τηλεφωνία

Μπορεί το κινητό τηλέφωνο να είναι μια εξαιρετική συσκευή για επικοινωνία παντού ωστόσο στα χέρια των παιδιών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Είναι γεγονός ότι όλοι πια διαθέτουν κινητό τηλέφωνο. Είτε πρόκειται για επαγγελματίες είτε μιλάμε για μαθητές, τα smartphones έχουν εισβάλει στις τσέπες και στις τσάντες όλων. Μέσω αυτών επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε ακόμα και εργαζόμαστε πλέον. Και ενώ οι περισσότεροι νέοι και παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό τους με προσοχή και σύνεση, ωστόσο εμείς ως γονείς δεν παύουμε να ανησυχούμε για τη δραστηριότητα των παιδιών μέσω των κινητών τηλεφώνων. Και αυτό γιατί ειδικά τα smartphones είναι μικρές υπολογιστικές πλατφόρμες με πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες. Η υπεύθυνη χρήση είναι εκείνη που θα προστατέψει τα παιδιά από κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν.

Επικοινωνία με προσοχή. Όλα τα σύγχρονα τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία geolocation η χρήσιμότητα της οποίας έγγειται στο γεγονός ότι μπορούμε να εντοπίσουμε το τηλέφωνό άρα και τον κάτοχό του, αν παραστεί ανάγκη. Από την άλλη πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λειτουργία εν αγνοία μας. Αν θεωρούμε ότι αυτό παραβιάζει την ιδιωτικότητα του παιδιού μεταβαίνουμε στις ρυθμίσεις και την απενεργοποιούμε.

Κλειδώνουμε το τηλέφωνο. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια είναι το κλείδωμα του τηλεφώνου μέσω ενός κωδικού που θα γνωρίζει μόνο το παιδί.

Σωστή «εφαρμογή» ασφαλείας. Όταν τα παιδιά αλλά και εμείς κάνουμε λήψη εφαρμογών, θα πρέπει αφενός να δούμε τα σχόλια αφετέρου να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα δικαιώματα που ζητούν. Επίσης εγκαθιστούμε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες πηγές.

Η πρότασή μας:

Νέα εφαρμογή COSMOTE Family Safety 

Εξελιγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Internet και τα social media.