6-12
12-15
31/08/2018

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Instagram

Hashtags, followers, comments, reposts... Για τα παιδιά μας το Instagram αποτελεί μια καθημερινή πραγματικότητα. Για εμάς, ένα άγνωστο τοπίο που όμως οφείλουμε ως γονείς να εξερευνήσουμε.

Τι είναι το Instagram;

Είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο, ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους ανθρώπους, και διατίθεται για συσκευές Apple iOS, Android και Windows Phone.

Φίλοι ή followers;

Στο Instagram δεν υπάρχουν φιλίες. Αντιθέτως, λειτουργεί η φιλοσοφία των

followers, δηλαδή κάθε χρήστης ακολουθεί όποιους χρήστες επιθυμεί και ακολουθείται από όσους ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό του. O χρήστης μπορεί να «ανεβάσει» φωτογραφίες ή βίντεο και να τα μοιραστεί με τους ακόλουθούς του ή με μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών. Επίσης, μπορεί να βλέπει, να σχολιάζει και να πατάει “Μου αρέσει!” σε δημοσιεύσεις άλλων.

Hashtags, tags και προσωπικά μηνύματα

Όπως και τα υπόλοιπα, έτσι και αυτό το κοινωνικό δίκτυο υποστηρίζει τη λειτουργία των hashtags, ομαδοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο γύρω από συγκεκριμένα θέματα, καθώς επίσης και τη λειτουργία tagging, προσθέτοντας με ετικέτα χρήστες σε φωτογραφίες, καθώς και τη λειτουργία προσωπικών μηνυμάτων.

Από ποια ηλικία επιτρέπεται;

Για να γίνει κανείς χρήστης του Instagram πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών.

Από 13 ετών μέχρι 15 ετών χρειάζεται γονική συγκατάθεση.

4 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε:

1.Την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών

2.Την επαφή με αγνώστους

3.Φαινόμενα cyberbullying

4.Τη διαμόρφωση κακής διαδικτυακής φήμης

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις λειτουργίες και για το τι πρέπει να προσέχετε στο Instagram στον ανανεωμένο οδηγό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.