6-12
12-15

Παίζουμε quiz; Ένας διασκεδαστικός τρόπος να μάθουμε το διαδίκτυο

Για να ξεναγήσουμε τα παιδιά στον μαγικό αλλά και χαοτικό κόσμο του Internet δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τα quiz τα οποία εξάλλου λατρεύουν.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν συνδεόμαστε από δημόσιο wi-fi; Πώς πρέπει να αντιδράσουμε αν δούμε κάτι που μας αναστάτωσε στο διαδίκτυο; Τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός; Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε μια θετική διαδικτυακή φήμη;

Αυτές είναι μερικές από τις περίπου 200 ερωτήσεις που περιέχονται στα ανανεωμένα quiz που δημιουργήθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο.

Πρόκειται για έναν διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης όχι μόνο των κανόνων ασφαλείας αλλά και των γενικών χρήσιμων τεχνολογικών γνώσεων που διεγείρουν το ενδιαφέρον των παιδιών και δίνουν στους γονείς την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί τους μπροστά σε μια οθόνη.

*Τα Quiz απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτική δραστηριότητα στο σπίτι αλλά και στην τάξη και να οδηγήσουν σε περαιτέρω συζητήσεις.

Τα ανανεωμένα Quiz του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μπορείτε να τα βρείτε εδώ.