12-15

Tik Tok : Η νέα μουσική μανία των παιδιών

Τραγούδια, βίντεο κλιπ, καραόκε, remix, όλα αυτά σε μία μόνο εφαρμογή που έχει ξετρελάνει τα παιδιά. Μήπως ήρθε η ώρα να τη μάθουμε καλύτερα πριν την κατεβάσουμε;

Το Tik Tok είναι μια εφαρμογή που ενώνει την κοινωνική δικτύωση με τη μουσική σε μια πρωτότυπη πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο. Οι χρήστες της εφαρμογής (γνωστοί ως “Musers”) μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερόλεπτων. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing (συγχρονισμός χειλιών με το τραγούδι), χορογραφίες και παρωδίες.

Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στο Tik Tok οι χρήστες μπορούν να πατήσουν “like” και να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται, καθώς επίσης να κάνουν remix με αυτά και να τα δημοσιεύσουν ξανά.

Η εφαρμογή έχει μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη με μουσικά αποσπάσματα που οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν για να κάνουν lip-sync. Τα αποσπάσματα μπορεί να προέρχονται από λαϊκά τραγούδια, τηλεοπτικές εκπομπές ή βίντεο άλλων χρηστών. Μόλις επιλεγεί ένα τραγούδι ή απόσπασμα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα βίντεο για αυτό.

Το Tik Tok διαθέτει πολλά εφέ και φίλτρα, όπως η γρήγορη κίνηση, αργή κίνηση, μεσολάβηση, αντιστροφή και άλλα εφέ «μηχανής του χρόνου». 

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα άμεσης αποστολής μηνυμάτων που είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή, τη δημιουργία ντουέτου, καθώς επίσης την επιλογή να συνδεθούν με μια εφαρμογή ζωντανής ροής, έναν πίνακα κατάταξης που εμφανίζει τα πιο δημοφιλή βίντεο και μια καρτέλα “Τάσεις” που εμφανίζει δημοφιλή hashtags.

Αναλυτικά τι πρέπει να προσέχετε κατά τη χρήση της εφαρμογής διαβάστε στον οδηγό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.