4-6
6-12
12-15

VideoBlocker: Όχι άλλα ανεπιθύμητα βίντεο στο YouTube

Τα παιδιά λατρεύουν το YouTube, γίνονται συνδρομητές σε κανάλια που τους αρέσουν, ακολουθούν πιστά τους YouTubers. Τι γίνεται όμως με το ακατάλληλο περιεχόμενο;

Αν και τα δικά σας παιδιά χρησιμοποιούν συχνά το YouTube, θα έχετε αντιληφθεί πόσο εύκολο είναι με ένα λάθος πάτημα ενός κουμπιού στο πληκτρολόγιο να οδηγηθούν σε videos με ακατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο.

Ακόμη κι αν παρακολουθούν ένα ασφαλές video, κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι στο δίπλα περιθώριο δεν θα εμφανιστεί κάποιο ανεπιθύμητο video.  

Το YouTube δεν επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν συγκεκριμένα κανάλια, αλλά υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να σταματήσετε την προβολή ορισμένων βίντεο και περιεχομένου από τη ροή των βίντεο προς προβολή.

Τα κακά νέα είναι ότι μόλις παρακολουθήσετε ένα βίντεο από ένα κανάλι, και αποφασίσετε αργότερα ότι δεν θέλετε να το δείτε ξανά, το YouTube δεν γνωρίζει ότι δεν σας άρεσε.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απορρίψετε τις προτάσεις video του YouTube, να αποκλείσετε έναν άλλον χρήστη ή να κάνετε χρήση του προγράμματος VideoBlocker που σας δίνει τη δυνατότητα να αποκρύψετε βίντεο από κανάλια που δεν σας αρέσουν.

Διαβάστε αναλυτικά πώς θα εφαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις στον σχετικό οδηγό του Ελληνικού Kέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.