Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο

Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 από ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας, ανοίγοντας νέους δρόμους στην έρευνα διαδικτυακών συμπεριφορών και την επιρροή τους στην καθημερινότητα. Είναι η μοναδική επιστημονική εταιρεία στην Ευρώπη που εξειδικεύεται στο πεδίο του διαδικτυακού εθισμού.

Στόχοι: η αναγνώριση, η μελέτη και η αντιμετώπιση της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και η πρόληψη των δυσμενών συνεπειών της μη έγκαιρης διάγνωσης.

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στις επιπτώσεις της διαταραχής,

Η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των ειδικών Ψυχικής Υγείας και άλλων Ιατρικών Ειδικοτήτων, και διεπιστημονικών ομάδων.

Η εφαρμογή προγραμμάτων υποστήριξης των εθισμένων στο Διαδίκτυο και των οικογενειών τους.

Δραστηριότητα: Συμμετοχή σε 500 ημερίδες σε δήμους, σχολεία, επιστημονικούς φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο. Ενημέρωση του κόμβου www.internet-safety.sch.gr του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου. Πλούσιο επιστημονικό έργο με πρωτότυπες έρευνες και πάνω από 30 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, επιμέλεια ελληνόγλωσσων συγγραμμάτων και διεθνής προβολή σε ντοκιμαντέρ και διεθνή τύπο. Συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργεία Ελλάδας και Κύπρου και με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Διοργάνωση Συνεδρίων eLife και eLife kids.

 

Next chapter
Εκδηλώσεις