O πλανήτης Π100 προσγειώθηκε στην Τεχνόπολη!

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100
15/09 Σάββατο 11:00 - 21:30

Το μεγαλύτερο και πιο διασκεδαστικό φεστιβάλ της πόλης για παιδιά προσεδαφίστηκε, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 21.00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και υπήρξε ένα διήμερο που θα θυμόμαστε για καιρό!

18 ώρες, 55 φορείς, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες, 18 αθλητικές δράσεις, 40 εργαστήρια δημιουργικής μάθησης, 13 θεατρικά προγράμματα, 4 ξεχωριστές ξεναγήσεις, 3 διαδραστικές εκθέσεις, 1 έκθεση παιδικού βιβλίου, 2 συναρπαστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, 10 ομιλίες για γονείς, baby room, τσίρκο, bubble show, μαγικά, κρουστά, τραμπολίνο, τοίχοι αναρρίχησης, κυνήγι θησαυρού, The Meet Market, Food Market και πολλές-πολλές εκπλήξεις, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις που ανοίγουν τον δρόμο προς την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο!

Από τον πλανήτη Π100, δεν μπορούσε να λείπει το COSMOTE Family, που στηρίζει τους γονείς ώστε κάθε παιδί να μεγαλώνει στον κόσμο του internet με ασφάλεια. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και έμαθαν με ευχάριστο και ξεχωριστό τρόπο, χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλειά τους.

Οι δραστηριότητες ήταν:


Θεατρική παράσταση: «Η Φάρμα του Διαδικτύου στον πλανήτη Π100»
16 Σεπτεμβρίου  | 11.00-12.00  | Μωβ Πλανήτης
Το φεστιβάλ Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη παρουσίασε τη βραβευμένη θεατρική παράσταση για την προστασία των παιδιών στο internet. Με διαδραστικό τρόπο, γονείς και παιδιά ενημερώθηκαν, έμαθαν και εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Στον Μωβ πλανήτη του Π100 υπήρχε η φάρμα όπου ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, μαζί με τον σκύλο τους, τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες, σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες;

Με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό, οι μικροί θεατές έμαθαν να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους μέσω διαδικτύου, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός, cyber bullying κ.ά.  

Μία κοινωνική και εκπαιδευτική παράσταση, από τη βραβευμένη πανευρωπαϊκά θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι, σε σκηνοθεσία Τσινάρη Σοφίας, με πλούσιο περιεχόμενο που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους θεατές!

Το COSMOTE Family έδωσε τη δυνατότητα σε 300 τυχερούς να κερδίσουν οικογενειακές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση. 


Διαδραστική Εκπαιδευτική Δράση

School of Cool: To πρώτο virtual σχολείο Internet για γονείς
Μπορείς να ανεβάσεις ένα story στο Ιnstagram; Όταν ακούς το “ΟΜG” τι σου έρχεται στο μυαλό; Τι γλώσσα μιλάνε τα παιδιά στο Ιnternet; Το School of Cool ήταν εκεί για να σας μάθει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να επικοινωνείτε μαζί τους και να τα προστατεύετε online!
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο γονείς και παιδιά μπορούσαν να παρακολουθήσουν ένα διασκεδαστικό μάθημα και να απαντήσουν στο Quiz που ακολουθούσε μετρώντας τις γνώσεις τους. Εκεί η ομάδα COSMOTE Family ενημέρωνε για τα εργαλεία και τις λύσεις COSMOTE Family και χάριζε ένα ωραίο δώρο στα παιδιά.
Όλα αυτά είχαν σκοπό να φέρουν εσάς τους γονείς πιο κοντά στην κουλτούρα των παιδιών, ώστε να επικοινωνείτε μαζί τους με πιο έξυπνους και σύγχρονους τρόπους, να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και να μπορέσετε να τα προστατεύσετε για να μπορούν τα παιδιά να αξιοποιούν το Internet με ασφάλεια.

Ομιλίες
«Πρώτη φορά στο διαδίκτυο – Πώς να καθοδηγήσω το παιδί μου;»

15 Σεπτεμβρίου | 12.00-13.00 | Φούξια Πλανήτης
Ομιλήτρια: Κατερίνα Ψαρουδάκη, Δημοσιογράφος – Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

«Υπερβολική χρήση Διαδικτύου: Πώς αναγνωρίζουμε τα σημάδια εθισμού και ποιος ο ρόλος μας ως γονείς;»

16 Σεπτεμβρίου | 12.00-13.00 | Φούξια Πλανήτης

Ομιλητής: Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο

Πειραιώς 100
15/09 Σάββατο 11:00 - 21:30