2-4
4-6
6-12
12-15

Όλα όσα είδαμε και μάθαμε στο παιδικό φεστιβάλ Π100 - Πλανήτης Τεχνόπολη

Το πρώτο σαββατοκύριακο μετά την έναρξη του σχολείου ανήκει δικαιωματικά στις καλύτερες αναμνήσεις μας καθώς ήταν γεμάτο χρώματα, ήχους, διασκέδαση, επικοινωνία και νέες γνώσεις για όλη την οικογένεια.

Αυτό συμβαίνει όταν οι γονείς βγαίνουμε για λίγο από τον κόσμο των ενηλίκων και προσγειωνόμαστε στον πλανήτη των παιδιών, στον «Π100-Πλανήτης Τεχνόπολη», το παιδικό φεστιβάλ που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη, 15 και 16/9/18, με μεγάλο χορηγό την Cosmote.

Τι είδαμε και κάναμε εκεί;

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, και καθώς προσγειωνόμασταν από πλανήτη σε πλανήτη, είδαμε πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους...

- Να βλέπουν με ενδιαφέρον τη βραβευμένη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου στον πλανήτη Π100» της ομάδας Χιλιοδέντρι, και με διαδραστικό τρόπο να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Οι 300 τυχεροί που είχαν κερδίσει οικογενειακές προσκλήσεις από το COSMOTE Family πραγματικά το χάρηκαν!  

- Να παρακολουθούν διασκεδαστικά μαθήματα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του School of Cool, τoυ πρώτου virtual σχολείου Internet για γονείς, να απαντούν σε quiz, να κερδίζουν δώρα, και να ενημερώνονται από την ομάδα του COSMOTE Family για τα εργαλεία και τις λύσεις COSMOTE Family.

- Να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις ομιλίες «Πρώτη φορά στο διαδίκτυο – Πώς να καθοδηγήσω το παιδί μου;» με ομιλήτρια την Κατερίνα Ψαρουδάκη, Δημοσιογράφο – Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, και «Υπερβολική χρήση Διαδικτύου: Πώς αναγνωρίζουμε τα σημάδια εθισμού και ποιος ο ρόλος μας ως γονείς;» με ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Σιώμο, Ψυχίατρο παιδιών & εφήβων, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Μετά το πέρας των ομιλιών το κοινό αλλά και οι θεατές που τις παρακολούθησαν μέσω livestreaming έθεσαν τις απορίες τους στους ομιλητές και ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση.  

- Να παίρνουν μέρος στις δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, να παρακολουθούν την έκθεση «PHONE HOME: από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στον Π100», και τα παιδιά 6-13 ετών να φτιάχνουν εκπληκτικά κολάζ στο εικαστικό-τεχνολογικό εργαστήρι «Ο γύρος του κόσμου σε 45 λεπτά!».

- Να διασκεδάζουν με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών ομάδων, να μαγειρεύουν και να ενημερώνονται για τη σωστή διατροφή, να ευαισθητοποιούνται σε θέματα οικολογίας και κοινωνικά, να αγοράζουν βιβλία και χρήσιμα αντικείμενα στο The Meet Market, να σκαρφαλώνουν στους τοίχους αναρρίχησης και στο Skywalk, να ξεφυλλίζουν βιβλία, να παρακολουθούν θεατρικά προγράμματα και μουσικά δρώμενα, να τρώνε νοστιμιές στο The Food Market, και να περνούν ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια.

Ένα πραγματικά μοναδικό παιδικό φεστιβάλ που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και τα πιο πλατιά χαμόγελα!

 

*Παρακολουθήστε την ομιλία «Πρώτη φορά στο διαδίκτυο – Πώς να καθοδηγήσω το παιδί μου;»:

*Παρακολουθήστε την ομιλία «Υπερβολική χρήση Διαδικτύου: Πώς αναγνωρίζουμε τα σημάδια εθισμού και ποιος ο ρόλος μας ως γονείς;»: