6-12
12-15

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019: Δηλώσεις συμμετοχής ως 10/6

Η World Robot Olympiad 2019, με θέμα «Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος», θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Ουγγαρία, και ήδη χιλιάδες μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Τι είναι η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής:

Η διοργάνωση αυτή, στην οποία η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις, αποτελεί ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα, συμμετέχοντας σε σύνθετες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, και συμβάλλοντας έτσι σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

«Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος» (Smart Cities)

Στο πλαίσιο της φετινής Ολυμπιάδας οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν νέες καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

Στις έξυπνες πόλεις οι ψηφιακές τεχνολογίες θα βοηθούν στην εξοικονόμηση πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές γύρω από έξυπνες μεταφορές (Smart Passenger Transport), έξυπνο φωτισμό (Smart Lighting), έξυπνα δίκτυα (Smart Networks), έξυπνη διακυβέρνηση (Smart Governance), έξυπνη εκπαίδευση (Smart Education) και έξυπνους χώρους εργασίας (Smart workplaces).

Επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας

Εάν κι εσείς θεωρείτε ότι η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην πορεία των παιδιών σας, παροτρύνετέ τα, ως γονείς ή και ως εκπαιδευτικοί, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και να βιώσουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Η ελληνική αποστολή θα αναδειχθεί μέσω του Εθνικού Διαγωνισμού, στα τέλη Ιουνίου, τον οποίο διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Η COSMOTE επενδύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων και προωθεί τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της μεθόδου STEM σε όλη την Ελλάδα -ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas την τελευταία εξαετία- συμβάλλοντας έτσι σε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους μέσα από την τεχνολογία.

- Δηλώσεις συμμετοχής στο www.wrohellas.gr για τον Εθνικό Διαγωνισμό του WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, έως και τις 10 Ιουνίου 2019.