4-6

"Η Αθηνά και το νέο της Τάμπλετ": e-book για παιδιά νηπιαγωγείου

Από πολύ μικρά τα παιδιά μπορούν να ενημερωθούν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω ενός εκπαιδευτικού e-book, φτιαγμένου ειδικά για την ηλικία τους.

Πλέον τα παιδιά ξεκινούν να ασχολούνται με την τεχνολογία από πολύ μικρά και οι αρχικές εμπειρίες τους στο διαδίκτυο μπορούν να διαμορφώσουν την κατανόησή τους στον ευρύτερο κόσμο και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Internet Matters δείχνει ότι τα παιδιά ηλικίας 6 ετών είναι ψηφιακά τόσο προηγμένα όσο ήταν τα παιδιά 10 ετών, πριν από τρία χρόνια.

Το διαδίκτυο είναι πλέον πιο εύκολα προσβάσιμο για τα πολύ μικρά παιδιά χάρη στην τεχνολογία αφής που απαιτεί λιγότερες λεπτές κινητικές δεξιότητες.

Eίναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να μιλάμε νωρίς στα παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και να τους θέτουμε όρια και κανόνες όταν ασχολούνται με το διαδίκτυο.

Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να τους διαβάσουμε ένα βιβλίο σχετικά με αυτό. Το νέο εκπαιδευτικό βιβλίο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου “Η Αθηνά και το νέο της Τάμπλετ" πραγματεύεται τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν όλα τα παιδιά όταν βρίσκονται μπροστά στις οθόνες.