4-6
6-12

Παιδικό φεστιβάλ «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη»: Οι λόγοι που μας έμεινε αξέχαστο

Το σαββατοκύριακο που πέρασε, 21 και 22 Σεπτεμβρίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πλημμύρισε με μικρούς και μεγάλους που προσεδαφίστηκαν στον Πλανήτη Τεχνόπολη του παιδικού φεστιβάλ Π100.

Το διήμερο αυτό έμεινε αξέχαστο στα παιδιά και τους γονείς τους καθώς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, να αποκτήσουν νέες γνώσεις μέσα από διαδραστικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, να πάρουν μέρος σε ευφάνταστα παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και βιβλιοπαρουσιάσεις, να κάνουν face painting, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να χαρούν!

Στην χαρούμενη παρέα του φανταστικού πλανήτη Π100 βρισκόταν και το COSMOTE Family, η πρόταση της COSMOTE για έναν καλύτερο και πιο ασφαλή κόσμο στο Διαδίκτυο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, στηρίζοντας για 2η χρονιά το φεστιβάλ ως μεγάλος χορηγός.

Οι διαδραστικές δραστηριότητες του COSMOTE Family που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι:

Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι «Ο Κλουζ στο διαδίκτυο»

Το COSMOTE Family έδωσε την αποκλειστική δυνατότητα σε 260 γονείς και παιδιά 5 έως 12 ετών να συμμετάσχουν δωρεάν στο διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι «Ο Κλουζ στο διαδίκτυο», από την θεατρική ομάδα Ανεμόμυλοι, στον Πολύχρωμο Πλανήτη του Π100.

Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, ο ντετέκτιβ Κλουζ της γνωστής σειράς βιβλίων, ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων και μέσα από την ιστορία του αλλά και δραστηριότητες μετέδωσε βασικές πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα "αθώο" παιχνίδι στον υπολογιστή, για τους κινδύνους εθισμού στο διαδίκτυο, για τα προσωπικά στοιχεία που μπορεί κάποιος με ασφάλεια να δημοσιοποιεί στο διαδίκτυο, για τη δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού ασφαλείας, για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, για τους βασικούς κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο και πολλά άλλα και ενδιαφέροντα.

Η δράση, που ενθουσίασε τα παιδιά και τους γονείς τους, ήταν μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της υπόσχεσής της COSMOTE ότι κάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει στον κόσμο του Internet με ασφάλεια.

School of Cool: To πρώτο digital σχολείο Internet για γονείς

Εκατοντάδες γονείς «κάθισαν στα θρανία» του School of Cool, του πρώτου digital σχολείου Internet για γονείς, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της COSMOTE στην Τεχνόπολη.

Εκεί παρακολούθησαν σύντομα School of Cool μαθήματα, και κατόπιν με τη βοήθεια των παιδιών τους, δοκίμασαν τις γνώσεις τους στα social media, gaming, emojis. Ακόμα κι αν κάτι δεν το γνώριζαν, το School of Cool ήταν εκεί για να τους μάθει όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός για να επικοινωνεί με τα παιδιά του στην ψηφιακή εποχή, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να τα προστατεύει έτσι ώστε να αξιοποιούν με γνώση και ασφάλεια τις απεριόριστες δυνατότητες του Internet.

Τι είπαν οι γονείς που πήραν μέρος στο 2ο Π100 και στις δράσεις του COSMOTE Family; «Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τις οικογένειες! Ήδη ανυπομονούμε για το επόμενο φεστιβάλ!».