4-6
6-12
12-15
21/09/2018

"Βack to school": Οδηγός για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας δημιούργησε νέο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη ή και στο σπίτι ως εργαλείο μάθησης. 

Φέτος ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι: ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.  

To "Back to school package" απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού και σε παιδιά γυμνασίου περιλαμβάνοντας lesson plans, quizzes, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις όσον αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το animated video για πολύ μικρά παιδιά με πρωταγωνίστρια τη γνωστή σε όλους μας Αθηνά που αυτή τη φορά εξηγεί πως θα βάλουμε όρια στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

(Μπορείτε να δείτε το video εδώ: https://youtu.be/poeOpX-bQM0)

Ιδιαίτερα χρήσιμες είναι και οι οπτικοποιημένες συμβουλές για γονείς. Πώς θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερβολικής χρήσης και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα;

Όλα τα πακέτα "Back to School" μπορείτε να τα δείτε εδώ:

https://saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2018/