6-12
12-15

Γιατί είναι απαραίτητη η "υγιεινή στον κυβερνοχώρο";

Με την ίδια λογική που η προσωπική υγιεινή μάς βοηθά να προστατευτούμε από τα μικρόβια, έτσι και η «Cyber - Hygiene» εξασφαλίζει την υγεία και ασφάλεια των δεδομένων μας.

Οι πρακτικές υγιεινής στον κυβερνοχώρο μας δίνουν τη δυνατότητα να διατηρούμε τα δεδομένα μας ασφαλή και καλά προστατευμένα. Βοηθάει στο να λειτουργούν σωστά οι συσκευές προστατεύοντάς τις από εξωτερικές επιθέσεις, όπως κακόβουλο λογισμικό, οι οποίες μπορούν να παρεμποδίσουν τη λειτουργικότητα.

Η υγιεινή στον κυβερνοχώρο σχετίζεται με τις πρακτικές και τις προφυλάξεις που λαμβάνουν οι χρήστες με στόχο τη διατήρηση των ευαίσθητων δεδομένων, οργανωμένων και προστατευμένων από κλοπή και εξωτερικές επιθέσεις.

 Όπως η φυσική υγιεινή, έτσι και η υγιεινή στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να διεξάγεται τακτικά καθώς ένα σύστημα καλά συντηρημένο και ενημερωμένο είναι λιγότερο πιθανό να είναι ευάλωτο σε κινδύνους και εξωτερικές απειλές.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ δημιούργησε μια σελίδα-αφιέρωμα με καλές πρακτικές υγιεινής στον κυβερνοχώρο όπου με απλούς όρους και αναλυτικές οδηγίες μπορούμε να ενημερωθούμε για το τι πρέπει να κάνουμε για να διατηρούμε τις συσκευές μας προστατευμένες.